Det er tidlig morgen, og du skal til at stige ombord på toget på vej til den anden ende af landet. Turen kommer til at tage mindst fire timer ... men din mobil har kun 40 procent strøm tilbage. Det bliver snart et problem, for du skal være til rådighed hele dagen, og desuden ligger din togbillet i en app på telefonen.

Men selv uden en strømforsyning er det faktisk muligt at holde liv i mobilen, mens du bruger den til de nødvendige opgaver på togturen. Bare du kender de rigtige indstillinger, kan du nemlig få batteriet til at holde meget længere, end det plejer.

Forskellige effekter

Nogle af mobilens funktioner tærer mere på batteriet end andre. Fx sluger den indbyggede GPS særlig meget strøm, mens det fx har en anelse mindre betydning at skifte til et mørkt skærmtema. Derfor er der nogle funktioner, der bør deaktiveres før andre, hvis du skal have mobilen til at holde længst mulig tid og stadig bruge dens vigtigste funktioner.

Skal du ikke bruge GPS-funktionen, er det således en god idé at deaktivere den, allerede når telefonens batteri er halvvejs drænet. Dernæst kan du fx slå Wi-Fi fra, og ved 30 procent kan du skrue ned for skærmens lysstyrke. Vi viser de bedste tricks – og i hvilken rækkefølge det giver bedst mening at bruge dem. Så kan du få mobilens batteri til at holde hele dagen uden en oplader eller powerbank.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.