Skærmen er noget af det vigtigste ved en computer. Det er den, du kigger på uafbrudt, når du sidder ved pc’en, og det er den, der viser dig, hvad du foretager dig.

Derfor er det afgørende, at skærmen passer så godt som muligt til dig og din pc, men det kan være lettere sagt end gjort. Markedet for computerskærme er nemlig blevet lidt af en jungle, hvor der er rigtig mange forskellige producenter og typer af skærme, mere eller mindre egnede til forskellige formål. Dertil kommer mængden af tekniske specifikationer, som producenter og sælgere slynger om sig med, når de reklamerer for en skærm, de gerne vil sælge dig.

Du er derfor heller ikke alene, hvis du føler dig lidt på bar bund, når du skal finde den rigtige skærm, for der er rigtig mange spørgsmål at forholde sig til. Skal du mon købe en skærm med TNpanel? Hvordan skal opdateringshastigheden og responstiden være i din nye skærm? Og skal du have både DisplayPort og HDMI?

Det kan være vanskeligt at svare på, for svarene afhænger langt hen ad vejen af, hvad du bruger din computer til. Ikke desto mindre betyder det faktisk noget, hvilken paneltype der er i din skærm, og hvor hurtigt den opdaterer billedet.

Men hvilken skærm skal du så købe? Det svar forsøger vi at give dig ved at dykke ned i de mange begreber og funktioner, som kan få betydning for dig i din hverdag foran skærmen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.