En harddisk kan rumme mange personlige filer, som ikke vedkommer andre end dig selv. Derfor er det vigtigt at slette harddisken fuldstændigt, før du smider en pc eller en harddisk ud, men det kan virke uoverskueligt at skulle fjerne alt data fra en harddisk.

Nogle løser problemet ved at smadre harddisken til ukendelighed med en hammer, men det er ikke optimalt at hamre i elektronik, og der findes da også en mere elegant løsning.

Fx kan du bruge programmet HDShredder, som uden vold kan slette alt indhold på en harddisk. I stedet for en hammer skal du bruge en pc, en smartphone eller en anden enhed, der kan kobles på nettet, og en tom USB-nøgle. Programmet er gratis i et år, og hvis du vil købe nyeste opgradering af HDShredder, når året er omme, skal du bruge denne licensnøgle som bevis for, at du har haft en fuld version af HDShredder installeret: 69374-DTBUQ-PZN4D-PYDC1

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.