Computerens harddisk er ofte fyldt med filer, som af den ene eller anden årsag ikke bør komme i hænderne på fremmede. Måske ligger der mapper med familiebilleder, eller måske er disken spækket med vigtige dokumenter fra banken, arbejdspladsen eller sundhedsvæsenet. Uanset hvad er det en god idé at rydde harddisken for indhold, hvis computeren skal afleveres som elektronikskrot på genbrugspladsen eller gives videre til andre.

At rydde en harddisk fuldstændigt kan umiddelbart virke som en uoverskuelig opgave, og det vil da også være en langsom og besværlig proces at slette filer, programmer og mapper manuelt, når pc’en skal skrottes. En hurtigere – og nok også noget mere voldsom – metode er at bruge en hammer og fysisk smadre harddisken. Men det er ikke en optimal løsning, og en hammer er da heller ikke nødvendig for at kunne fjerne fortroligt indhold fra en harddisk.

Der findes nemlig rendyrkede sletteprogrammer som fx HDShredder, der klarer opgaven.

Sletter alt automatisk

Med HDShredder, som du som læser af Komputer for alle nu får gratis i et helt år, kan du fjerne alt indhold på en harddisk blot ved hjælp af en tom USB-nøgle og en mobiltelefon eller en anden enhed, der har internetforbindelse.

Resten af arbejdet klarer programmet for dig. HDShredder skal blot hentes i Fordelszonen og installeres. Derefter skal du gøre USB-nøglen til et såkaldt bootmedie. Pc’ens harddisk kan nemlig ikke slettes fuldstændigt, mens Windows kører. I stedet skal pc’en starte op via USB-nøglen, hvor HDShredder kan køre fra. Det kan lyde en anelse kompliceret, men vi guider dig til fremgangsmåden her i artiklen.

I bund og grund skal USB-nøglen blot sættes i computeren, når denne er slukket. Mens pc’en tændes igen, skal du trykke på en tast på tastaturet og åbne pc’ens BIOS-indstillinger. Find så opstartsmenuen, og vælg den tilkoblede USB-nøgle. Så kører HDShredder helt af sig selv, og harddisken kan slettes fuldstændigt med programmet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.