Det er ikke godt for nattesøvnen at bruge lang tid foran en skærm, før du skal sove. Ofte er det dog nødvendigt at få arbejdet færdigt på computeren, før du kan gå til køjs – og i de tilfælde er det rart at kunne dæmpe skærmens lys, så øjnene anstrenges mindst muligt.

Det kan du gøre ved at skrue helt ned for lysstyrken, men du kan også gå skridtet videre og bruge værktøjet WindowTop, som kan gøre dine vinduer på pc’en mørke.

Det fungerer ligesom “dark mode”, som efterhånden findes i flere og flere apps på telefon og tablet: Den lyse brugerflade skiftes ud med en mørk, som er mere behagelig at bruge, når det bliver mørkt. I WindowTop findes i alt fire værktøjer, og den mørke tilstand er et af dem.

Rent lavpraktisk går programmet ind og vender farverne om i et specifikt vindue. Så hvis du fx er inde på en hjemmeside med en hvid baggrund og sort tekst, såsom www.komputer.dk, bliver baggrunden sort og teksten hvid, når du aktiverer funktionen.

Det er rigtig rart, hvis du fx skal læse en længere tekst igennem inden sengetid. WindowTop lægger sig i meddelelsesområdet på proceslinjen, og her kan du med et højreklik vælge, at programmet skal starte sammen med Windows. Når du vil bruge det, skal du bare bevæge musen op i toppen af et vindue. Så åbner automatisk en lille menu, hvor du får adgang til de fire funktioner, programmet byder på.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.