Nogle foretrækker et mørkt tema i Windows, en afdæmpet baggrund og et ordentligt og ryddeligt Skrivebord. Andre foretrækker det lyse tema, en farverig baggrund og et kaotisk og uorganiseret Skrivebord med mapper, filer og programmer i ét stort virvar.

Sådan er vi så forskellige, og heldigvis for det. Men skal man deles om familiens computer, kan de forskellige præferencer godt give anledning til irritation og frustrationer, når flere skal skiftes til at bruge den samme maskine og blive enige om, hvordan den skal se ud og behandles. Det er imidlertid ganske nemt at løse det problem, så hver bruger nærmest får sin helt egen computer, som kan indrettes præcis, som vedkommende ønsker det: I indstillingerne i Windows er det nemlig muligt at oprette adskillige brugere på den samme pc.

Kan klares på få minutter

Dermed kan hver enkelt bruger nemt få adgang til egen skrivebordsbaggrund, favoritprogrammer og indstillinger. Og det går lynhurtigt og er ganske nemt at gøre. Faktisk tager det ikke mere end et par minutter at lave en ny bruger på din computer.

I denne artikel tager vi udgangspunkt i, hvordan man opretter en ny bruger uden en Microsoft-konto. Det er dog også muligt at tilføje en bruger med en Microsoft-konto, ligesom det er muligt senere at tilføje en Microsoftkonto til den lokale konto, hvis du ønsker det. Det gør det fx muligt at synkronisere filer med OneDrive og at få nemmere adgang til Microsofts onlineværktøjer som fx Microsoft Word på nettet. Artiklen tager desuden udgangspunkt i, hvordan man tilføjer brugere i Windows 10. Det skal dog ikke stoppe dig, hvis du sidder ved en maskine, som har det nye Windows 11-styresystem fra Microsoft.

Fremgangsmåden til at tilføje, administrere og slette brugere er nemlig stort set ens i Windows 10 og Windows 11. Så snart du kommer ind i indstillingerne, vil du kunne bruge denne guide, selv om du bruger en computer med Windows 11. Med andre ord er det altså bare om at komme i gang med at oprette flere brugere på din computer og nyde alle de fordele, som det giver dig og de andre brugere.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.