Et trådløst netværk er noget af det mest saliggørende, når det fungerer ordentligt – og utrolig frustrerende, når det driller. Og som du sikkert selv har oplevet med dit eget netværk, så driller det ofte. De typiske problemer med trådløse netværk er, at de ofte er ustabile og kobler enheder fra, eller at hastigheden er kraftigt svingende.

Besværlighederne skyldes ofte, at der simpelthen er for mange forstyrrelser i hjemmet. Da forbindelsen til netværket udsendes med radiobølger, er signalet fx sårbart overfor mikrobølgeovnen i køkkenet, gruppetavlen i bryggerset, de armerede betonvægge og andre trådløse netværk i nabolaget. Bor du i lejlighed, kan der let være 10 andre trådløse netværk i sendeafstand fra din router. Hvis du selv oplever problemer med stabiliteten af det trådløse netværk, kan du gøre noget ved det med et par lette kneb: Først skal du sikre, at routeren rent fysisk er placeret optimalt i dit hjem, og herefter er du klar til at justere routerens indstillinger. Her kan du blandt andet sikre dig, at du udnytter alle routerens netværk, så den sender på to forskellige frekvenser og ikke er helt så sårbar overfor trafikpropper på en af frekvenserne.

Du kan også styre routerens trafik, så du er sikker på, at de enheder, der kræver mest, også får tildelt størst kapacitet. Vi hjælper dig gennem de tre lette trin, så du kan få et bedre og mere stabilt trådløst netværk allerede i dag.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.