I dag er det ikke længere kun computere og mobiltelefoner, som er forbundet til hjemmets trådløse netværk. Smart Homeudstyr som fjernsyn, lyspærer og stikontakter er også koblet på dit Wi-Fi-netværk. Hvis du samtidig har flere computere og mobiltelefoner i hjemmet, bliver trafikken på netværket ganske tæt, hvilket kan hæmme hastigheden på nettet.

De mange internetforbundne produkter kan dog ikke alene sløve internetforbindelsen. De kan også udgøre en sikkerhedsrisiko. Der opstår af og til sikkerhedshuller i nogle af apparaterne, og hvis hullerne ikke lappes af softwareopdateringer fra producenterne, kan dit Smart Home-udstyr vise sig at være knap så smart. For hackere står klar i kulissen til at udnytte sårbare produkter til at komme ind på dit netværk. Og når først de kriminelle har fået adgang ét sted, har de frit spil på resten af netværket og kan gøre skade på din pc eller mobiltelefon, som rummer massevis af følsomme oplysninger.

Hold øje med alt udstyr

Desværre er det ret svært at afsløre, hvis en hacker har bevæget sig ind på dit private netværk, eller at der er en anden form for uønsket tilstedeværelse. Hvis en ny enhed logger på dit trådløse netværk, er det nemlig ikke noget, du får besked om i Windows eller på mobilen. Men det problem løser Fing Desktop. Programmet, som du kan hente gratis på vores hjemmeside, bruger et par sekunder på at scanne dit netværk, hvorefter det laver en liste med computere, mobiler, fjernsyn, Chromecasts og alle andre produkter, der er koblet til netværket.

På programmets liste med tilkoblet udstyr kan du først og fremmest nemt se, hvilken type enhed, det drejer sig om, hvad apparatet hedder, og hvem producenten er. Ændrer du på visningen, bliver hvert produkts IPadresse også synlig. Og du kan tilmed se, hvornår en enhed første gang blev registreret på det trådløse netværk. Klikker du på enheden, ser du endnu flere oplysninger, heriblandt hvilken model der er tale om, hvilket styresystem udstyret bruger og meget mere. Således kan du opklare, hvad det er for et apparat, der har koblet sig på dit netværk. Alt udstyr, som Fing Desktop viser på listen, kan du desuden ændre navnet på. Så bliver det endnu lettere at kende forskel på dine egne produkter og potentielt ubudne gæster på dit hjemmenetværk.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.