Engang var trådløst internet noget ganske specielt, som langtfra alle forbrugere havde derhjemme. Nogle private hjem var præget af internetkabler, der lå og flød og forbandt kontoret til stuen og soveværelset, så vi kunne gå på nettet andre steder i hjemmet.

I dag er det en helt anden sag, og det er nærmest utænkeligt at forestille sig en hverdag uden trådløst internet. Spørgsmålet er nemlig ikke længere, om det er muligt at få trådløst internet i hjemmet, men hvor hurtigt og stabilt det trådløse netværk er. Trådløse netværk giver netforbindelse til computere, mobiler, tablets, overvågningskameraer og endda hårde hvidevarer som vaskemaskiner og køleskabe.

Men selv om der ganske vist er trådløs internetforbindelse i huset, er det ofte begrænset, hvor hurtig hastigheden viser sig at være, og hvor stabil dækningen reelt set er. Pc’en eller mobiltelefonen kan hoppe af Wi-Fi-forbindelsen for en stund, hvis enhederne befinder sig et stykke fra routeren, der udsender signalet. Og i nogle områder i hjemmet er der måske slet ikke dækning.

Dårlig internetdækning er ikke kun irriterende ved at være til skade for husfreden, hvis du fx bor i et hus med teenagere, der bliver smidt af nettet midt under et computerspil. Det kan også være dybt frustrerende at betale hundredvis af kroner hver måned for en internetforbindelse, der kun virker ordentligt i halvdelen af huset. Og hvad værre er: Du kan risikere, at et dyrt indkøbt Smart TV slet ikke virker efter hensigten, fordi det er installeret i stuen eller i soveværelset, og routeren af tekniske årsager er placeret i den anden ende af huset.

Der findes dog heldigvis en løsning. Ja, faktisk findes der tre forskellige løsninger, som kan gøre internetforbindelsen bedre og hurtigere i hele hjemmet, uanset hvordan du bor.

Tre smarte løsninger

Der kan være forskellige årsager til, at der er problemer med netværksdækningen. Nogle gange bliver forbindelsen sløv af, at mange enheder er koblet på samtidig, og andre gange er forbindelsen ganske enkelt bare dårlig i de fjerneste rum i huset. Uanset hvad problemet er, og om du bor i en 2-værelses lejlighed eller i et almindeligt parcelhus, er det muligt at forbedre den trådløse internetforbindelse med en af tre løsninger.

Du kan for det første investere i en ny router og udskifte den gamle router, du fik tilsendt af internetudbyderen. For det andet kan du installere en repeater (også kendt som en extender) i et specifikt rum og således sikre mere stabil dækning i fx soveværelset eller i et kælderrum. Og for det tredje kan du få en suveræn trådløs dækning i hele huset ved at installere et meshnetværk. På Komputer for alle har vi afprøvet alle tre løsninger, og vi har testet dem i tre forskellige hjem: en mindre lejlighed, en mellemstor lejlighed og et parcelhus.

En løsning til hvert hjem

Den ene løsning på dine dækningsproblemer udelukker ikke den anden, og det skader naturligvis ikke at installere et mesh-netværk i en mindre bolig. I de fleste tilfælde vil blot en af løsningerne dog være tilstrækkelig til at få fuld glæde af netforbindelsen.

I en lille lejlighed vil en ny router sandsynligvis være nok til at give langt bedre dækning, mens et større parcelhus vil kræve, at et mesh-netværk bliver installeret. Selvfølgelig varierer prisen også fra løsning til løsning, og et moderne mesh-netværk er således markant dyrere, end en repeater er. På de kommende sider viser vi derfor effekten af hver enkelt løsning i forskellige boligtyper, så du lettere kan vurdere, om der skal en ny router, en repeater eller et mesh-netværk til, før den trådløse internetforbindelse bliver stærkere i dit hjem.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.