Mesh-netværk er vores favoritløsning til at få det trådløse netværk til at dække i hele huset. I et mesh-netværk er der en hovedrouter, der er tilsluttet til internettet – som regel med et netværkskabel. Hovedrouteren forbinder sig så trådløst til en eller flere ekstra enheder, kaldet “satellitter”.

De skal placeres rundtomkring i huset, hvor de kan øge netværksdækningen bedst muligt. Hovedrouteren og satellitterne samarbejder så om at videresende netværkstrafikken, og det giver mange fordele i forhold til et traditionelt netværk med kun en enkelt router.

Den øgede rækkevidde er selvfølgelig den vigtigste forbedring. Du kan pludselig få stærk trådløs dækning i de rum, hvor du før slet ikke kunne få noget signal. Du kan også uden videre udvide dit mesh-netværk med flere enheder, så du kan dække hele dit hus, uanset hvor stort det er. Hvis en af satellitterne i et mesh-netværk bliver slukket, vil de andre automatisk tage over, så godt de kan, så netværket bare fortsætter med at virke.

De fire mesh-netværk, vi har testet på de næste sider, er nemme at sætte op og administrere, for de styres med en app til din smartphone. Tre af mesh-sættene bruger den nye netværksstandard, Wi-Fi 6E. Det sidste skaber sit trådløse netværk ved hjælp af den lidt ældre Wi-Fi 6-standard, men dét sæt har til gengæld et andet trick i ærmet: Det kan nemlig udstyres med et simkort som det, vi kender fra telefonen. På den måde får sættet adgang til det mobile 5G-netværk og kommer på nettet helt uden netværkskabler.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.