Når routerens trådløse signal ikke kan dække hele huset, vil en strategisk placeret repeater ofte være den nemmeste og billigste løsning.

De fire repeatere, vi har testet på de næste sider, skal bare sættes direkte i en stikkontakt uden nogen lang og skæmmende ledning, der hænger ned langs væggen.

Derefter kræver det kun et tryk på WPS-knappen på henholdsvis repeateren og din router for at skabe forbindelse mellem de to, og så begynder repeateren med det samme at videresende netværkstrafik til og fra routeren, så du helt kan glemme, at du har sat den til. Hvis repeateren har en indgang til kabelnetværk, kan du også bruge enheden som et accesspoint, hvor du trækker et kabel mellem routeren og repeateren.

Det giver alt andet lige en meget bedre forbindelse, men det er selvfølgelig ikke altid muligt eller særlig praktisk at skulle trække et kabel gennem det halve af huset.

Selv om det trådløse netværk bruger standarder, der burde fungere på tværs af mærker, kan det ofte være en god idé at bruge produkter fra det samme firma på hele netværket. Nogle gange har producenterne nemlig gået deres helt egne veje og indbygget særlige funktioner, så du fx kan styre alle enhederne på netværket fra den samme app til din smartphone.

Det dyre og ofte hurtigere alternativ til repeaterne, vi tester her, er et meshnetværk. I modsætning til repeateren kræver det dog, at du udskifter hele netværket med to eller flere mesh-enheder.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.