Det er som udgangspunkt ikke nemt at lave en app fra bunden. Det kræver, at du kan kode og udvikle, at du kan vedligeholde din app og tilpasse den til mange forskellige apparater og styresystemer – og at du kan sørge for, at den er sikker, så de personer, der bruger den, ikke risikerer at få lækket deres data.

Men hvad nu, hvis der var en nemmere måde? En teknik, som ikke kræver en doktorgrad i datalogi og en mindre serverpark i kælderen af dit hus? Det er der faktisk. Og det bliver mere og mere populært. Begrebet har navnet “no-code”, altså at kode uden at kode. Det lyder måske mærkeligt, men der bliver udviklet flere og flere værktøjer, som gør det muligt for personer, der ikke aner, hvordan man koder, at lave deres egne værktøjer, programmer og hjemmesider.

Enten helt uden eller med et minimum af kodning. Et af de værktøjer er Glide, som findes på internettet. Her kan du lave din helt egen app til Android og iOS – og det kræver ikke en eneste linjes kode. Det kræver blot, at du bruger mellem 5 og 30 minutter på at lære værktøjet at kende. Herefter kan du lave en hel myriade af brugbare apps, fx en oversigt over medlemmerne i en forening, en app til dine hjemmelavede podcasts eller som i denne artikel en rejse-app i forbindelse med en tur til Stockholm.

Gør det så enkelt, som du ønsker

I vores eksempel her i artiklen er det meningen, at du indtaster praktisk information om en rejse såvel som håndplukkede seværdigheder og restauranter, som dem, der bruger app’en, kan gå på opdagelse i.

Med Glide bliver det lige præcis så enkelt eller avanceret, som du selv ønsker. Du kan lave din app fra bunden, hvilket kræver, at du holder tungen lige i munden og formentlig opsøger et par YouTubevideoer undervejs. Eller du kan bruge de skabeloner, der findes i værktøjet, så du lynhurtigt kan strikke din første app sammen.

Her i første afsnit viser vi, hvordan du kommer i gang med at lave din egen app. I næste del, der kommer i næste nummer af Komputer for alle, gør vi app’en helt færdig og viser også, hvordan du deler den med familie og venner. Det eneste, du skal bruge for at komme i gang, er en Google-konto. Har du ikke allerede en Google-konto, kan du på adressen herunder se, hvordan du gratis får en: www.komputer.dk/google-konto

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.