Elregningen, kvitteringer, manualer, taler, skoleopgaver og breve. En særlig kategori af papirer, som er vigtige – men som du ikke nødvendigvis vil gemme for evigt, fordi de blot kommer til at ligge og fylde i en skuffe, indtil du en dag bestemmer dig for at smide dem ud.

Og så er der de vigtige papirer, såsom lejekontrakter, referater, betalingsoversigter og lignende, som helst ikke må blive væk. Fælles for begge typer af dokumenter er, at det er oplagt at tage en digital kopi af dem. Både for at undgå, at de ligger og roder derhjemme, og så du ved, at du altid har en kopi af dem, hvis der skulle ske noget med originalen.

Din mobil afløser scanneren

Det samme er tilfældet med dine fotografier. De er dejlige at have i en fotobog, som man kan finde frem og vise til familie og venner. Men skulle der ske noget med dine billeder, fx brand eller tyveri, er det en rigtig god idé at have en digital kopi, så de ikke er væk for evigt.

Det er i det hele taget rart at have dem i en digital udgave på computeren, så du også kan arbejde videre med dem. Begge dele krævede tidligere, at du havde en scanner koblet til din computer. Men det behøver du ikke længere: Har du en mobiltelefon med et fornuftigt kamera, kan de apps, vi viser dig i denne artikel, faktisk langt hen ad vejen sagtens erstatte en stor og bøvlet scanner.

God software gør forskellen

Ved hjælp af imponerende software, der næsten virker som magi, kan de nemlig lave fornuftige digitale kopier af både dine fotos og dokumenter. Fx kan Google Fotos Fotoscanner fjerne det genskin, der kan komme, når man fotograferer et foto. Og Adobe Scan, som vi også viser dig, hvordan du bruger, kan gøre tekst skarp og let at læse ved hjælp af dens geniale indbyggede filtre, som fjerner støj og farveforskelle i dit dokument.

På den måde kan du sikre dig, at familiens vigtige dokumenter og fotografier er i sikkerhed, uanset hvad der sker. Når du har lavet en digital kopi, anbefaler vi, at du tage en backup og opbevarer den to forskellige steder. Fx kan du have én version på en ekstern harddisk og en anden på en onlinetjeneste som Google Drive eller OneDrive. Sker der noget med harddisken, har du stadig filerne det andet sted – og omvendt.

Med andre ord er der ikke nogen undskyldning for ikke at komme i gang. Det eneste, du skal bruge, er din telefon, de to apps og en Googlekonto. Så er du i gang. Og engang i fremtiden vil du takke dig selv.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.