Hvis du har brugt din pc til at arbejde med et større projekt, har du måske oplevet, at de samme filer går igen i en mappe på pc’en og fx i en mappe på en USB-nøgle. At gemme kopier af filer på flere enheder er som udgangspunkt smart at gøre, så du ikke mister data, men det kan også være anledning til forvirring, for filerne kan blive væk i rodet.

Hvis de filer, du arbejder med, ligger i forskellige mapper, er det også svært at holde styr på, om det er den seneste udgave af en fil, der er åbnet. Det er derfor snublende nemt at komme til at åbne den gamle version af filen og spilde tid og kræfter ved at arbejde videre i et dokument, som ikke har det nyeste indhold.

Problemet kan du heldigvis komme udenom ved at foretage en såkaldt synkronisering mellem de to mapper. På den måde sikrer du dig, at indholdet i dem er fuldstændig identisk. Synkroniseringen kan let klares med det smarte program FreeFileSync, som du som læser af Komputer for alle nu kan hente gratis i Fordelszonen.

Få nemt styr på filerne

I bund og grund kan du godt selv lave en synkronisering mellem to mapper direkte i Stifinder, hvis du virkelig holder tungen lige i munden. Det kan dog let gå galt, hvis du ved et uheld overskriver en forkert fil eller ganske enkelt helt overser at kopiere filer fra den ene mappe til den anden.

Derfor anbefaler vi altid at bruge et program til formålet, og her er FreeFileSync fremragende. Programmet sørger for, at begge mapper har præcis de samme filer liggende, og hvis et dokument allerede findes i begge mapper, beholder programmet som udgangspunkt den nyeste udgave af dokumentet. Før mapperne bliver synkroniseret, sørger programmet for at analysere deres indhold, så det er let at se, hvilke filer der rent faktisk bliver synkroniseret.

Er der filer, som ikke skal synkroniseres, kan du fjerne et flueben ved dem og derefter foretage synkroniseringen. FreeFileSync virker både med mapper på samme pc og mellem mapper på pc’en og en tilsluttet harddisk eller USB-nøgle.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.