Tålmodighed er det første offer for den digitale revolution. Vi er efterhånden blevet vænnet til, at hjemmesider, mobil- apps og programmer åbner på et splitsekund. Vi forventer, at alting sker øjeblikkeligt eller gerne allerede i går. Sådan er det på mobilen og i høj grad også på pc’en. Og nej, det er ikke kun den yngre generation, der nægter at vente tålmodigt på noget som helst.

Også vi andre med grå eller ingen hår på hovedet slår utålmodigt med fingrene mod skrivebordet, når noget mod forventning tager lidt længere tid, end det burde. I en travl hverdag har jeg bare ikke tid eller lyst til at have en engels tålmodighed. Men det bliver jeg så alligevel tvunget til mindst én gang dagligt. For der er en af vores digitale oplevelser ved pc’en, der aldrig sker på et splitsekund: opstarten af Windows.

Den er måske nok blevet hurtigere end for tyve år siden, men alene det at vente et halvt minut på, at Windows indlæser sine mange filer, er ikke let. Oplevelsen af at vente på et arbejdsparat Skrivebord forværres desuden af, at mange programmer insisterer på at åbne op sammen med Windows. Det fordobler typisk opstartstiden, når også programmerne lægger beslag på pc’ens ressourcer.

Fjern programmer fra opstarten

Vi kender alle den klassiske modgift mod en langsom opstart: Fjern så mange programmer som muligt fra opstarten. Den opskrift har vi her i bladet tidligere undervist i ved hjælp af specielle programmer, men der er en udfordring, som vi aldrig rigtigt har kunnet løse. For mens det gavner Windows’ opstartstid at fjerne programmer fra opstarten, skal vi jo på et senere tidspunkt åbne dem manuelt.

Og det tager jo også tid. Vi har med andre ord længe haft brug for en gylden mellemvej, hvor programmerne er der, når vi har brug for dem, men samtidig ikke griber alt for aggressivt ind i opstarten af Windows. Og netop det kompromis leverer gratisprogrammet Startup Delayer, som du vil stifte behageligt bekendtskab med her i artiklen. Nøglen til en god, glidende opstart af Windows er at forsinke åbningen af udvalgte programmer. Ved at forsinke programmer kommer du hurtigst muligt til dine filer i Stifinder eller i gang med at bruge et af dine programmer.

Ét program ad gangen

Startup Delayer åbner helt bogstaveligt ét program ad gangen og går kun videre med det næste, når processoren er helt færdig med at bruge kræfterne på det foregående. Det betyder måske nok, at det kan tage både 5 og 10 minutter, før alle programmer er åbne, men det forbedrer alligevel din oplevelse af Windows.

Startup Delayer gør også sit for at sikre, at computeren aldrig fryser under opstarten, eller at du undgår, at Skrivebordet indlæses rykvis. Samtidig er programmet meget enkelt at indstille, så hvert enkelt af pc’ens øvrige programmer får præcis den rolle i opstarten, som du ønsker.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.