Nu er Microsoft klar med et nyt optimeringsværktøj, der er finpudset og optimeret til at fungere sammen med Windows 10 og 11. Det hedder Microsoft PC Manager, og med det kan du rense harddisken for overflødige filer, midlertidige cache- filer fra din browser og oversigter over senest åbnede filer. Du får med PC Manager også en nem adgang til at deaktivere nogle af de mange programmer, som starter sammen med Windows, når du tænder din pc, og til at slukke og tænde kørende processer.

Fordelen ved at bruge Microsofts eget værktøj er, at det er superenkelt, bruger få af pc’ens ressourcer og tilmed er uden reklamer eller forsøg på at få dig til at opgradere programmet til en eller anden betalingsversion. Du behøver heller ikke afsætte en hel formiddag til at optimere din pc med programmet. De forskellige dele af programmet kan aktiveres med et klik på en enkelt knap, hvis du blot vil rengøre de i forvejen valgte dele af Windows. Microsoft PC Manager rummer faktisk ikke i sig selv nye rengørings- eller optimeringsfunktioner. I stedet samler programmet eksisterende funktioner, som allerede findes i Windows 10 og 11, og præsenterer dem samlet og overskueligt.

Det betyder, at du i stedet for at lede efter hver eneste oprydnings- eller optimeringsfunktion i Windows’ indstillinger eller i programoversigten blot kan klikke på en knap i Microsoft PC Manager, og så sørger programmet selv for at rydde op på din pc.

Bliver måske indbygget i Windows

Selv om det er Microsoft, der står bag PC Manager, er programmet endnu ikke indbygget i Windows. Derfor kan du hente det i Fordelszonen. Programmet er i øjeblikket i det, der hedder ”public beta” – altså den sidste udgave inden officiel udgivelse. Det er ikke utænkeligt, at værktøjet på et tidspunkt vil blive sendt til din pc via Windows Update.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.