Mange ulykker og små katastrofer kan hænde for din pc: Windows 10 kan gå i hårdknude, så du mødes af en sort fejlskærm i stedet for styresystemet, når du tænder pc’en. Du kan også være så uheldig, at pc’en bliver ramt af en virus fra nettet, som forhindrer den i at starte igen. Eller du kan være ude for, at en Windows-opdatering simpelthen får ødelagt computerens opstartsfiler, så skærmen fyldes med fejlbeskeder, når du tænder den.

Det giver hurtigt anledning til ængstelse og bekymring, når man pludselig ikke kan få adgang til sin pc. Computeren er jo i dag ofte hjemmets central for private fotos, dokumenter og andet materiale, som er helt uundværligt i et digitalt liv. Hvis du har været forudseende, ligger dine vigtigste filer i en backup et andet sted end på selve pc’en – men hvornår fik du lige opdateret din sikkerhedskopi? Ofte, når Windows nægter at starte og du i stedet mødes af den afvisende sorte skærm, er den eneste gangbare løsning at geninstallere Windows 10 helt fra bunden.

Og det er både lige så besværligt, som det lyder, og resulterer ofte i, at harddisken renses for dine private filer. Der findes dog et alternativ, hvor Windows i stedet repareres, så pc’en igen starter op som normalt og dine filer ligger der, hvor du efterlod dem. Det er dog typisk ikke noget, du kan klare direkte i Windows, for selv om styresystemet faktisk giver adgang til nogle reparationsværktøjer, hvis du starter pc’en med Windows’ installationsmedie, er de sjældent effektive.

Nyt program redder pc’en

Helt anderledes forholder det sig med programmet Neosmart EasyRE Home, der starter op på din pc via en USBnøgle eller cd. Programmet koster normalt knap 400 kroner, men kan nu helt eksklusivt hentes i Fordelszonen af Komputer for alles læsere.

Du skal bruge en USB-nøgle, som du selv først sørger for at gemme EasyRE på. Når du så en dag oplever, at Windows nægter at starte, eller at pc’en på anden vis er ramt af fejl, kan du bruge din USB-nødnøgle til at komme ind og reparere pc’en eller til at starte Systemgendannelse og gendanne en fungerende udgave af Windows.

Forbered USB-nøglen i dag

Det er vigtigt, at din USB-nøgle med EasyRE er klar til brug, den dag din computer måske nægter at starte eller starter med fejl og andre mangler. Derfor anbefaler vi kraftigt, at du gør USB-nøglen klar allerede i dag. Herefter kan du blot sætte et mærke på nøglen og gemme den et sikkert sted. Vi håber, at du aldrig får brug for den – men hvis teknikken skulle drille i fremtiden, er det rart og trygt at vide, at USB-nøglen er klar til brug.

Programmet er ikke bundet til en specifik pc, så du kan også oprette nøglen fra en anden pc, hvis din computer allerede driller i dag.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.