Vi har 95 kvadratmeter at gøre godt med derhjemme. Der bor to voksne, en livlig fireårig og en baby på et par måneder. Det kræver derfor noget kreativitet og utraditionelle løsninger for at få plads til os alle. Det betyder også, at vi i de omkring seks år, vi har haft vores lejlighed, har lavet nogle drastiske ændringer i både planløsningen og den måde, vi bruger lejligheden på.

Hver gang, vi har kastet os ud i et større projekt, fx et nyt køkken, et nyt børneværelse, en terrassedør ud til gården, indbyggede skabe eller sammenlægning af to stuer, har fremgangsmåden været den samme. Vi starter med at kradse vores ideer ned på papir for at få en grundlæggende forståelse af, hvad vi ønsker at opnå. Når vores skitse er nogenlunde færdig, tager vi næste skridt og laver en detaljeret 3Dmodel i programmet Sweet Home 3D.

En 3D-model gør det markant nemmere at få en rumlig fornemmelse af, om løsningen vil fungere eller ej. Hvor smal kan vi fx lave spisestuen, så der stadig er plads til et bord i en fornuftig størrelse, stole og mulighed for at læne sig tilbage, uden at man rammer væggen eller føler sig mast. Det kan være svært at fornemme på et fladt stykke papir, men bliver langt mere håndgribeligt og forståeligt i en stor 3D-model på computeren, hvor du med et enkelt klik på musen kan flytte en væg frem eller tilbage, så rummet får den helt rigtige størrelse.

En virtuel tur i dit hjem

Samtidig har Sweet Home 3D en kløgtig funktion, som lader dig komme helt ind i boligen og opleve den indefra. Dermed ser du ikke kun en 3D-model af din bolig udefra, men kan også “træde ind i den”, så du nærmest føler, at du går rundt derinde og kan fornemme rummene. Her på redaktionen har vi prøvet rigtig mange indretningsprogrammer. Men vi vender altid tilbage til Sweet Home 3D.

Og det skyldes, at det er så nemt at bruge sammenlignet med andre programmer. Særligt hvis du allerede har en grundplan af dit hjem. For så er det bare at tegne væggene ovenpå din grundplan, vælge dine møbler, sætte vinduer og døre i og så ellers begynde at rykke rundt på det hele, så det bliver, præcis som du har ønsket dig.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.