Det er let at kopiere tekst fra fx mails hjemmesider og dokumenter: Du markerer blot teksten, kopierer den og sætter den ind, hvor du skal bruge den. Men hvad gør du, hvis den tekst, du gerne vil kopiere, er en del af et billede?

Så kan du forsøge at markere teksten nok så mange gange med musen, men resultatet vil være det samme; teksten bliver stående og lader sig hverken markere eller kopiere, fordi den er smeltet sammen med resten af billedet. Med et nyt og imponerende værktøj bliver det nu muligt at kopiere tekst, selv om den står i et billede, en PDF-fil eller hvor som helst på skærmen, hvor det normalt ikke kan lade sig gøre at kopiere tekst fra.

Et af Microsofts egne værktøjer

Værktøjet er udviklet af Microsoft og er en del af værktøjskassen Power- Toys. PowerToys dækker over en række nyttige værktøjer, som af en eller anden grund ikke er standard i Windows. Og det kan godt undre, for værktøjerne giver nemlig ekstra funktioner og muligheder, som det er svært at undvære, når du først er blevet vant til at bruge dem.

I alt rummer PowerToys cirka 15 forskellige værktøjer, og pakken udvides løbende med nye funktioner. Senest er muligheden for at kopiere tekst et hvilket som helst sted fra skærmen, som vi beskriver i denne artikel, blevet en del af værktøjskassen. Tekst-værktøjet virker ved hjælp af såkaldt OCR-teknologi, eller “Optical Character Recognition” på engelsk, som kan oversættes til optisk tegngenkendelse.

Det betyder, at computeren kigger på det område, du har markeret, og identificerer, hvilke tegn der findes i det. Disse tegn konverteres så til almindelig tekst, som du kan sætte ind, flytte og redigere, fx i et tekstbehandlingsprogram som Microsoft Word eller i en e-mail. Med Text Extractor er det helt ligegyldigt, hvor teksten står. Hvis du kan se teksten på din skærm, kan du nu kopiere den med værktøjet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.