Microsoft tilføjer hele tiden nye nyttige funktioner til Windows. Fx er det endelig blevet muligt at arbejde med faner i Stifinder i Windows 11, Joblisten er blevet mere anvendelig, og snart får vi også glæde af en ny lydmixer til Windows 11. Alligevel skeler vi Windows-brugere af og til misundeligt til Mac-computere. I Apples styresystem findes der nemlig flere smarte funktioner, som vi stadig savner i Windows.

En af de funktioner er muligheden for at tildele skærmens hjørner genveje. På Mac-computere kan du nemlig få programmer til at åbne, eller du kan køre bestemte kommandoer som fx at låse skærmen, minimere eller maksimere vinduer ved blot at føre musemarkøren op i et af hjørnerne på skærmen. Dette er stadig ikke muligt i Windows, men det bliver det nu takket være programmet Preme.

Start programmerne hurtigt

Med Preme kan du tildele hver af de fire hjørner af skærmen en genvej til at åbne en fil eller køre et program. Du skal bare vælge, hvordan genvejen skal virke – fx hvilket program der skal starte. Derefter bliver genvejene automatisk udført, når du fører musens markør ud i et af skærmens hjørner. Det virker, uanset om du bruger en tilkoblet mus eller den bærbare computers indbyggede museplade. Ved at bruge Premes smarte genveje slipper du dermed for først at skulle finde frem til programmerne og starte dem manuelt, som du plejer. Og har du først lavet en genvej til at åbne et program, bliver den ikke ændret, før du selv vælger at lave den om i Preme.

Preme, som kan hentes gratis i Fordelszonen til både Windows 10 og 11, giver mange andre muligheder for at lave genveje til musen. Du kan fx lukke vinduer ved at trykke på musehjulet, eller du kan skrue op og ned for lyden i Windows ved at rulle med musens hjul. Nogle af funktionerne er aktiveret automatisk, men de kan deaktiveres, hvis du ikke vil bruge dem og bare vil nøjes med at lave genveje i skærmens hjørner.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.