Hvad bruger man egentlig en AIF-fil til? Og hvordan åbner man monstro en PSD-fil? For ikke at nævne 7z-filer, som du måske er faldet over på nettet eller på din computer. Der findes hundredvis af forskellige filtyper, og mange af dem bruger du sikkert ofte, som fx JPG, EXE og MP3.

Men så er der også alle de andre filtyper, som sjældent ser dagens lys. Enten fordi de kun kan åbnes med ganske særlige programmer, eller fordi de har begrænset funktionalitet, som sjældent kommer i anvendelse.

Find de rigtige programmer

Eksempelvis kan du støde på filformatet AIF, eller nogle gange kaldet AIFF, hvis du har rippet gamle CD'er. AIF er nemlig en særlig form for ukomprimeret lydfil, som fx kan bevare en høj bitrate og de finere nuancer i et musiknummer.

Det er dog ikke alle musikafspillere, som uden videre kan afspille den pågældende filtype.

Herunder finder du en række forskellige filtyper med vidt forskellige funktioner. Under beskrivelsen af hver fil finder du desuden et program, som du kan bruge til at åbne filen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.