En af de bedste funktioner i Apples computere er muligheden for lynhurtigt at se, hvad en mappe indeholder, og hvordan et foto ser ud – det klares nemlig ved blot at trykke på mellemrumstasten. På den måde bliver arbejdet ved computeren hurtigere, fordi du ikke behøver at åbne en fil med et dertilhørende program for at se, hvad den gemmer på. Desværre er funktionen ikke indbygget i Windows, men det kan den nu let blive ved hjælp af et spritnyt værktøj i Fordelszonen.

Programmet Seer gør det nemlig muligt at få en fil eller indholdet af en mappe vist uden at åbne dem med et program på computeren. Du sparer altså den tid, det tager at indlæse en fil med et andet program. I stedet kan du med blot et enkelt tryk på mellemrumstasten få et smugkig på filen. Når en fil er vist via Seer, kan du efterfølgende blot skifte frem og tilbage mellem de øvrige filer i samme mappe ved at trykke på piletasterne.

Mange smarte funktioner

Seer byder – i modsætning til det lignende værktøj QuickLook, som vi tidligere har bragt her i bladet – på en del andre funktioner end blot at vise filer som fx fotos. Programmet kan nemlig også vise indholdet af mapper uden at åbne dem. Markér blot en mappe med musen, og tryk på mellemrumstasten. Så dukker der en liste over alle filerne i mappen op, og på den måde er det let at gennemse map per og finde den fil, du skal bruge. Desuden kan et foto eller en video, der er vist med Seer, tilføjes til udklipsholderen i Windows.

Når de er vist med programmet, kan de kopieres ved at trykke på Ctrl-tasten og C på tastaturet – og så kan fx fotoet efterfølgende indsættes i tekstbehandlingsprogrammer, e-mails eller et helt tredje sted.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.