De fleste typer af ransomware omdøber dine dokumenter og billeder, når filerne er krypteret, og filernes efternavne kan du bruge til at identificere typen. Der er dog også enkelte typer, som bevarer filens originale efternavn og i stedet kan kendes på den besked, som den efterlader på harddisken. Er du i tvivl, kan du prøve dig frem med flere af de 86 værktøjer.

I artiklen, som du kan hente her, kan du se et skema over hvilke filefternavne, der passer til hvilke af de 86 værktøjer.

Hvis du er ramt af en af de 86 typer ransomware, kan du være heldig at låse dine filer op igen uden at betale en krone til de kriminelle. I få tilfælde skal du både udpege de raske og de inficerede filer i værktøjet for at låse dem op, men i de fleste tilfælde er det nok blot at udpege den mappe, der rummer de krypterede filer.

Når du klikker på Hent 86 værktøjer, downloader du en zip-fil med alle værktøjer. Pak filen ud og start det værktøj, der er relevant for dig.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.