Vi sender hele tiden dokumenter, mails og filer på kryds og tværs til hinanden. Og ofte indeholder de dokumenter og filer personlige informationer om dig, din familie, dit arbejde eller måske din bolig. Derfor kan det være en god idé at overveje, om nogle af disse typer af information bør tilføres et ekstra lag af sikkerhed, hvis de af én eller anden grund skulle ende i de forkerte hænder. Det kunne fx være en lejekontrakt, som indeholder adresser på både lejer og udlejer, men det kunne også være interne dokumenter i en forening eller bestyrelse, hvor kun dem med det korrekte kodeord kan læse indholdet. Det er muligt med det nye Fordelszone-program Secure- PDF.

Her kan du nemt, hurtigt og sikkert kryptere dine PDF-filer og sætte et kodeord på dem. Så er det kun dem, der har det rigtige kodeord, der kan låse filen op. Desuden behøver du ikke bekymre dig om, at modtageren skal åbne filen i et særligt program.

Vedkommende skal ganske enkelt åbne filen som normalt, men vil blot blive bedt om at indtaste en adgangskode, når filen skal vises. Du skal imidlertid være opmærksom på, at når du sætter et kodeord på din PDF, bliver den udsat for en tung omgang kryptering. Det vil sige, at den er stort set umulig at åbne uden kodeordet. Sørg derfor for, at du ikke mister eller glemmer kodeordet, for så er PDF’en pludselig ganske værdiløs for både dig og for modtageren.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.