Det er en velkendt metode blandt hackere at skjule skadelig software i tilsyneladende ufarlige filer. Således kan en PDF-fil, som er vedhæftet en mail, ved første øjekast se helt normal ud, men i virkeligheden være virus. Andre gange forklæder malware sig som programmer i form af installationsfiler, som du henter fra nettet. Når du henter en fil fra internettet, fx et program fra en ukendt hjemmeside eller en vedhæftet fil i en mail, vil der altså være risiko for, at filen er skadelig.

Og har du først importeret malware til din pc, kommer du ofte i store problemer. Men med programmet Winja kan du ganske nemt kontrollere, om en fil er skadelig. Programmet scanner filen for dig og giver herefter klar besked om, hvorvidt den fil, du sidder med, er farlig. Og svaret kan du trygt stole på, for det er ikke kun Winja selv, der scanner filerne: Programmet får hjælp fra hele 65 gode, solide sikkerhedsprogrammer.

Udviklerne af Winja har implementeret sikkerhedstjenesten VirusTotal i programmet. Det betyder, at du kan forvente klar besked om, hvorvidt en fil er skadelig, når du scanner den med Winja, fordi programmet via VirusTotal trækker data fra 65 førende sikkerhedsfirmaer. Når en fil bliver scannet på den måde, bliver den sammenlignet med indholdet i samtlige 65 databaser, som opdateres med 15 minutters intervaller.

Er der tale om en skadelig fil, bliver du advaret, og du kan også se, hvilke af de 65 antivirusprogrammer der advarer. I Winja kan du også scanne filer, før du henter dem til computeren. Du skal blot kopiere linket til den downloadside på internettet, du overvejer at hente en fil fra. Så kan programmet tjekke, om filen skulle indeholde virus eller malware – uden at du behøver at hente den til pc’en.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.