Sikkerheden er noget af det vigtigste, når det gælder din computer, for der findes masser af trusler, der på den ene eller anden måde kan skade din pc og i værste fald også din tegnebog. Men for mange af os kan det virke uoverskueligt at skulle sikre computeren fra top til tå – især hvis man lige har købt en ny pc, som man bare gerne vil i gang med at bruge.

Du behøver dog faktisk ikke investere nævneværdigt meget tid, når din pc skal sikres. Faktisk kan det gøres på få minutter. Vi har taget tid, og hvis du følger vores anbefalinger, kan du få en så godt som fuldstændig sikker pc på lige godt 10 minutter.

Ved hjælp af Windows’ indbyggede sikkerhedsfunktioner og en række nyttige programmer fra Fordelszonen lykkedes det os på redaktionen at gøre computeren helt sikker på sammenlagt 9 minutter og 51 sekunder. En stor del af beskyttelsen foregår nemlig automatisk, så det eneste, du skal gøre, er at installere programmerne og sætte flueben de rigtige steder.

Seks vigtige punkter

Du skal samlet set gennem seks sikkerhedsforanstaltninger, der omfatter alt fra at slå firewall til i Windows til at installere et anti-ransomware-værktøj. Hvis du allerede har beskyttet dig med en af ekspertens anbefalinger her i artiklen – som fx at installere et antivirusprogram – kan du blot springe trinet over, og din pc vil så være sikker på endnu kortere tid. Alle de programmer, du skal bruge, er hurtige at installere og ligger klar til dig i Fordelszonen.

I enkelte tilfælde kræver programmerne, at du sætter tid af til at registrere dig som bruger, men det er hurtigt klaret. Du kan naturligvis sikre dig yderligere ved at køre værktøjerne igen på et senere tidspunkt til fx at scanne pc’en for potentielle farer. Men når du har brugt små 10 minutter på at installere de udvalgte programmer og aktivere de rigtige funktioner i Windows, har du altså fornøjelsen af en sikret pc.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.