Spyware er en af de største trusler, som vi pc-brugere står overfor i 2024. De små programmer, hvormed hackere udspionerer os og stjæler private oplysninger, er nemlig nemme at installere, men svære at opdage. Du skal fx bare åbne en vedhæftet fil i en e-mail eller besøge en tvivlsom hjemmeside, så bliver hackernes ondsindede spion-software hentet og installeret på computeren i det skjulte.

Spionprogrammerne er desuden så godt gemt på computeren, at de ofte først bliver opdaget, når det er gået helt galt, og hackerne har tømt bankkontoen for midler. Selve programmerne kommer typisk i form af såkaldte keyloggere, hvor dine tastetryk bliver afluret.

Hackerne kan altså se, nøjagtig hvad du skriver på tastaturet, og således få fat i dine adgangskoder og mere til. Men nu kan du få skjult spyware frem i lyset. For programmet Abelssoft AntiLogger advarer dig, hvis der er installeret mistænkelig software på pc’en, og så kan du nemt sætte en stopper for hackerne.

Holder konstant øje med pc’en

Når Abelssoft AntiLogger er installeret, holder programmet hele tiden øje med pc’en. Hvis der sniger sig spyware ind i styresystemet, griber Anti- Logger ind og advarer dig klart og tydeligt, og du kan derefter straks lukke ned for hackernes utøj. På den måde bliver spyware, der fx opsnapper kodeord, opdaget og deaktiveret, før hackerne kan stjæle data. AntiLogger inddeler mistænkelige programmer og processer i tre kategorier: kritisk, neutral og harmløs.

Når der dukker en mulig trussel op, bliver det tydeligt markeret, og der åbner et vindue, hvor programmet eller processen, der er under mistanke, beskrives udførligt med navn, funktionalitet og placering i Windows. Er der fare på færde, kan du blokere det skadelige program med ét klik. Du får også mulighed for at klikke på en knap, der åbner en internetsøgning om truslen, og få afklaret, om der er tale om reel spyware eller ej.

Hvis AntiLogger fanger et program, som beskrives som neutralt, kan det skyldes, at det blot er visse egenskaber i programmet, der minder om spyware. Det vil AntiLoggers indbyggede internetsøgning typisk vise. Er det tilfældet, kan du ignorere advarslen. Normalt koster Abelssoft AntiLogger 150 kroner, men som abonnent på Komputer for alle får du programmet gratis. Du skal blot hente programmet fra vores hjemmeside og installere det. Derefter skal du oprette en gratis brugerkonto, og så er du godt beskyttet mod hackernes spionprogrammer på computeren.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.