Du har sikkert et effektivt antivirusprogram på din computer. Enten Windows’ eget Defender-program, vores anbefalede antivirus fra Avira, som du har hentet i Fordelszonen, eller noget tredje. Dit antivirusprogram giver dig en god basal sikkerhed og beskytter dig og din pc mod alle de mest gængse virus- og malwaretyper. Du kan bruge det til at sikre, at filer ikke infiltrerer pc’en, og du kan til hver en tid køre en scanning for virus.

Finder skjulte virus

Så langt, så godt. Problemet er bare, at der også findes virus, som gemmer sig så snedigt, at et almindeligt antivirusprogram ofte vil overse dem. I stedet kan du bruge et specialprogram som Norton Power Eraser, der ligger klar til dig i Fordelszonen.

Nortons program har mulighed for enten at lave en meget dybdegående scanning af hele din computer, hvilket tager adskillige timer at gennemføre, eller en hurtigere scanning i de områder af harddisken og hukommelsen, hvor der traditionelt set ligger særlig drilske virus. Det gælder fx såkaldte rootkits.

Pas på rootkits

Rootkits er virus, som gemmer sig dybt inde i systemet og derfra typisk leverer en bagdør for andre virus. Hvis din pc er ramt af et rootkit, kan du være tæt på sikker på, at dit normale virusprogram ikke opdager det – i modsætning til Power Eraser, som går mere grundigt til værks. Du kan bede Norton Power Eraser scanne din computer og dermed forhåbentlig få ro i sjælen. Skulle der mod forventning ligge virus på din computer, hjælper programmet dig med at fjerne det.

Hjælp på en USB-nøgle

Nortons program har en anden fordel i forhold til traditionelle antivirusværktøjer. Det er portabelt. Det betyder, at du kan scanne din computer, uden at programmet først skal installeres. Du lægger blot Norton Power Erasers .exe-fil på en USB-nøgle og kan herefter scanne din pc direkte derfra.

Det betyder også, at du med din USB-nøgle kan agere redningsmand for et familiemedlem eller en ven med en inficeret computer.

Hav altid redningsnøglen klar

Vi anbefaler, at du allerede i dag lægger programmet på en USB-nøgle, så den er klar til brug, hvis du eller en ven får mistanke om, at der er noget galt med computeren. Så behøver du nemlig ikke først besøge Fordelszonen og hente programmet, men kan let finde USB-nøglen frem, tilslutte den til pc’en og åbne Nortons program.

Herefter begynder en scanning, der genstarter din pc, så virus kan fjernes helt og holdent.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.