Engang i computerens helt spæde barndom mente mange eksperter, at det aldrig ville blive en realitet med computere i private hjem. De ellers vidende eksperter kunne simpelthen ikke se en eneste fornuftig grund til at private borgere skulle have brug for en computer i hjemmet.

Allerede 2015 anslog analyseinstituttet Forrester, at der var to milliarder computere i brug på verdensplan, og pc’en er således blevet en integreret del af den moderne tilværelse, som vi tilbringer mange timer ved.

Spar på din kostbare tid

Hvis vi blot forsigtigt antager, at alle disse computere er i brug to timer i døgnet, anvender menneskeheden altså pc’er i 1.460.000.000.000 eller halvanden billion timer om året. Den adfærd har gjort alle forudsigelserne om computerens uanvendelighed grundigt til skamme. Der spildes dog også ganske meget tid ved computeren, fordi vi ikke altid gør tingene på den mest effektive måde.

Du kan fx spare lidt tid ved at få et program til automatisk at fuldføre sætninger ud fra nogle få bogstaver, så du fx skriver ”adr” for at få computeren til at skrive din komplette adresse automatisk. Der er også tid at spare ved at anvende de mange smarte genveje i Windows eller få din browser til selv at klikke de insisterende meddelelser om cookies væk fra skærmen.

Mange bække små kan få en stor betydning i det store regnskab om din kostbare tid. Hvis de mange pc-brugere i hele verden således kan spare blot et kvarter i døgnet ved at anvende computeren på en kløgtigere måde, bliver besparelsen på ufattelige 500 millioner timer på et år. Tænk på alt det gode menneskeheden kunne bedrive med al den ekstra tid.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.