Ubuntu er en udgave af Linux, som bygger på Linux-varianten Debian. Ligesom de øvrige Linux-udgaver er også Ubuntu et gratis system, der udvikles med åben kildekode af frivillige kræfter fra hele verden. Den primære drivkraft er dog det engelske firma Canonical. Ubuntu er et styresystem, der fuldt kan sammenlignes med Windows, og systemet kan køre på både pc’er og Mac-computere.

Hvert andet år udgives en såkaldt Long Term Support-version, hvor du garanteres sikkerhedsopdateringer i fem år.

Når du installerer Ubuntu, medfølger en række programmer som en kontorpakke, en browser, et mailprogram og programmer til video, billede og lyd. Der er indbyggede sikkerhedsfunktioner, og du kan hente antivirusprogrammet ClamTk i programbutikken.

Du skal først bruge værktøjet balenaEtcher til at oprette en bootbar USB-nøgle med Ubuntu, som du skal bruge til at installere systemet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.