Det kan være svært at opklare, hvad der egentlig er skyld i, at pc’en er unødvendigt langsom, og hvad der afholder den fra at bruge alle sine kræfter. Ofte vil det nemlig være computerens komponenter, fx harddisk, processor og ram, som af forskellige årsager ikke bliver brugt optimalt.

Måske lyder det som en lidt kompliceret sag at løse, og det var det også tidligere, hvor der skulle pilles ved de dybeste indstillinger i Windows eller hardwarekomponenter fysisk skulle afmonteres og enten reparares eller udskiftes. Men sådan er det ikke længere. Nu får du nem hjælp til at fintune pc’en, så den kan yde sit optimale. Og du behøver hverken at være ekspert i Windows-indstillinger eller at rode med pc’ens komponenter, for det hele kan klares på få minutter med tre programmer.

Tre lette programmer

Det første program er SSD Fresh, som i bund og grund gør harddisken hurtigere. SSD-drev kan kun tåle at blive overskrevet et stort, men begrænset antal gange, før de må lade livet, men der findes funktioner i Windows, som konstant skriver data til drevet. Programmet SSD Fresh sørger for, at disse funktioner bliver slået fra, så SSD’ens levetid forlænges og computeren bliver hurtigere til at læse på disken.

Det andet program, du skal bruge, hedder Full Throttle Override, og det sørger i korte træk for, at computerens processor bliver brugt optimalt. Med programmet kan du nemlig give processoren en form for lovlig doping og prioritere, nøjagtig hvad processoren skal bruge kræfterne på. Hvis du fx er i gang med videoredigering, kan du via Full Throttle Override få pc’en til at bruge alle kræfter på at afvikle det ressourcekrævende redigeringsprogram, så det kører bedre på computeren.

Endelig kan du med programmet Wise Memory Optimizer rense pc’ens hukommelse – som vi også kalder for ram – og således få mere fart på computeren. Det er pc’ens hukommelse, der sikrer, at programmer og processer bliver afviklet, men der er kun en begrænset mængde ram til rådighed i en pc, og hvis der er flere opgaver, end der er ram til, bliver computeren langsommere.

Med Wise Memory Optimizer kan du foretage en rensning af hukommelsen, så computeren får kræfter til det, den har behov for. Alle programmerne henter du på vores hjemmeside, og de koster dig ingenting. Vi viser naturligvis, hvordan du bruger dem korrekt, og overordnet set er de lette at komme i gang med. I alt tager det ikke meget mere end et kvarter at gøre computeren klar til at præstere på sit maksimale niveau.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.