Hvornår er det egentlig tid til at kassere den trofaste computer og købe en ny? Spørgsmålet kan være svært at besvare entydigt, for som du måske selv har oplevet, når en pc bliver et par år gammel, klarer den nogle opgaver for langsomt, mens andre løses ganske tilfredsstillende.

Mål selv de enkelte dele

Du kan også opleve, at en pc, der ellers fungerer som i slowmotion, pludselig får nyt liv og vitalitet, når den får en grundig service af et optimeringsprogram fra Fordelszonen. Nu behøver du dog ikke længere at gætte på, hvor hurtig eller langsom din computer er.

Med programmet UserBenchmark måles alle de væsentlige enkeltdele i din computer, så du får et mere objektivt og sagligt bud på computerens formåen.

Få klart svar på din pc’s evner

Det grundige testprogram gennemgår både pc’ens processor, den installerede hukommelse og tilsluttede harddiske og SSD’er. Til slut bliver pc’ens grafiske formåen testet med en række avancerede 2D- og 3D-gennemløb. For det er summen af alle de indbyggede komponenter i pc’en, der er afgørende for, hvor hurtig og tidssvarende din computer er.

Det tager omkring 10 minutter at udføre de grundige tests, og du bør undlade at bruge computeren, mens testprogrammet er i gang, så du er sikker på at få så valide resultater som muligt. Når testen er færdig, åbnes en hjemmeside hos UserBenchmark, hvor du kan se alle oplysninger om testen og om din pc’s formåen. Resultatet afslører blandt andet, hvor godt din pc klarer sig sammenlignet med andre computere – endda med samme indmad – og du kan også se, komponent for komponent, hvor flaskehalsene er i din computer.

Køb pc på et oplyst grundlag

Viser resultatet fx, at din processor sløver hele din pc så meget ned, at den praktisk taget er ubrugelig, kan du med ro i sindet gå på indkøb efter en ny computer. Det er nemlig en af de dele i en pc, som det oftest ikke kan betale sig at opgradere – og det er slet ikke muligt i en bærbar pc. Men du kan også få besked om, at din hukommelse eller systemdrevet med Windows er de store hastighedsdræbere på pc’en, og så kan du faktisk vælge at forbedre computeren, så den kommer til at arbejde bedre.

Enten ved at rydde op med Windows’ egne værktøjer eller ved at udstyre computeren med mere ram eller en lynhurtig SSD. Sidst kan du være i den lykkelige situation, at testen faktisk giver din computer flotte, grønne karakterer for alle parametre. Hvis du alligevel har indtryk af, at pc’en er langsom, kan du bruge det resultat til enten at nulstille Windows og starte på en frisk, velvidende at dine problemer skyldes de installerede programmer, eller forsøge dig med et optimeringsprogram fra Fordelszonen – fx Ashampoo Win- Optimizer 2022.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.