Det er mildest talt en stressende situation, når du arbejder på din bærbare uden en stikkontakt i sigte: Du skal lige have skrevet en mail færdig, men tiden tikker – og ikonet i systembakken med resterende batteritid bliver smallere og smallere.

Den bærbare pc giver dig ganske rigtigt en mobilitet, som du ikke får med den stationære, men glæden er kort, hvis batteriet løber ud. Panikken kan imidlertid skubbes i baggrunden, hvis du bruger din bærbare godt og fornuftigt. Der er faktisk en hel stribe ting, du kan gøre for at bruge pc’en længe, før den løber tør.

Windows har selv et godt, indbygget værktøj til at styre batteriforbruget, og som et supplement til det får du her en samling tips, der kan hjælpe dig med at udskyde det uafvendelige. Det er fx ikke ligegyldigt, hvilke programmer du bruger, eller hvordan du bruger dem – og du kan også styre pc’ens udstyr, så det bruger mindst mulig strøm.

Gode tips til bedre batterilevetid kan groft sagt deles op i to kategorier: Tips, der virker her og nu, og tips, der forkæler batteriet og gør det mere slidstærkt på sigt. I denne artikel får du begge dele. God fornøjelse!

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.