Din bærbare pc er sandsynligvis en af dine dyreste ejendele. En pc af høj kvalitet kan nemt have kostet dig 8.000 kroner eller mere.

Men uanset om det er 2.000 eller 10.000 kroner, du har givet for din laptop, er det rigtig surt, hvis den går i stykker. Og det er endnu mere frustrerende, hvis du selv er skyld i en ødelagt computer. For én ting er det med pengene. Men du kan også miste dyrebare billeder, dokumenter og andre filer, som går tabt, hvis computerens harddisk for eksempel har lidt skade, fordi computeren er blevet behandlet forkert.

I forhold til en gammeldags stationær computer er der større risiko for, at bærbare computere går i stykker. Fordi vi hele tiden bærer rundt på laptops, er de særligt udsatte for at blive beskadiget rent fysisk. Bærbare computere er desuden blevet lettere og mindre robuste, så man nemmere kan komme til at ødelægge komponenter i maskinen ved en fejl.

Mange fejl at begå

Held og uheld spiller selvfølgelig en rolle, når det kommer til at ødelægge en computer. Det er eksempelvis sort uheld at tabe computeren og dermed svært at forebygge, men det er ikke et uheld, hvis den bliver ødelagt af at blive løftet forkert gentagne gange.

Det er derimod en af en lang række helt almindelige fejl, som mange pcbrugere begår, og som kan være til skade for en bærbar computer. Den kan også blive ødelagt af at blive opladet forkert eller efterladt i solen, eller tage skade, hvis låget ikke bliver lukket hensigtsmæssigt. Det kan også være, at du kunne finde på at placere tunge genstande ovenpå en sammenklappet computer, eller at krummer og skidt lister sig ind i mekanikken og gør tastaturet defekt.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.