Den indbyggede hjælp i Windows er blevet langt bedre på det seneste og får nu vores klare anbefaling. Hvis du slet ikke var klar over, at der var indbygget nogen hjælpefunktion i Windows, er det helt forståeligt. Det kan skyldes to ting. At du aldrig har brugt den. Eller at du har brugt den og er blevet så skuffet, at du har fortrængt oplevelsen.

Den sidste mulighed er slet ikke usandsynlig, for traditionelt har hjælpen i Windows været af en sådan kvalitet, at man kan diskutere, om det reelt har været en hjælp eller en forhindring.

Sparsom hjælp

Med fare for at lyde som et brokhoved, vil jeg hurtigt sammenfatte mine oplevelser med hjælpen i Windows, som den var for bare et par år siden. Jeg kom fra tid til anden til at klikke på diverse hjælpelinks i Windows-indstillingerne. Det skete i det lønlige håb, at der denne gang ville være noget rigtigt brugbart i den anden ende. I næste øjeblik ville min browser åbne på en hjælpehjemmeside fra Microsoft.

Selvfølgelig altid i Edge. Hjemmesiden ville ni ud af ti gange være på engelsk, og hjælpeteksterne var så kortfattede, at de ikke var nogen virkelig hjælp. Ofte skete det også, at linket fra Windows til hjemmesiden simpelthen ikke fungerede, så man endte på en fejlside. Lyder det bekendt for dig? Så har du nok også prøvet den hjælpefunktion, som heldigvis er blevet fornyet.

Anderledes positiv oplevelse

Microsoft har nu lagt et helt nyt hjælpeværktøj ind i både Windows 10 og 11. Det hedder Få hjælp og er radikalt anderledes end det gamle. For det første forsøger værktøjet at løse dine problemer direkte i Windows. Kun i sjældne tilfælde kan du blive ført videre over i browseren og ud på nettet. For det andet indeholder værktøjet egentlige programmer, som kan hjælpe med at reparere Windows; en slags fejlfindings- guider, der fungerer fremragende. For det tredje er værktøjet på velformuleret dansk.

Få hjælp fungerer overordnet set på samme måde, uanset om du bruger Windows 10 eller 11. Men de hjælpende tips, du får af værktøjet, varierer naturligvis efter, hvilket system du bruger og faktisk også efter andre specifikke egenskaber ved din computer. Vi viser værktøjet i aktion på artiklens næste sider.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.