Mini-pc’er er en spændende underkategori af computere. De fire computere i denne test er ikke bærbare pc’er i traditionel forstand, men de er alligevel allesammen så små, at de nemt kan lægges ned i en taske og transporteres. Samtidig har de mange træk tilfælles med stationære computere. Der er fx gode tilslutningsmuligheder, og flere af dem er nemme at opgradere.

Alle fire computere i testen er så praktisk udformede, at de kan gemmes af vejen på hjemmekontoret. Den frække outsider Raspberry Pi 400 er allerede skjult i sit eget lille tastatur, og de tre andre kan hænges op bag en computerskærm ved hjælp af VESA-beslag. Det er en meget udbredt standard til ophæng af skærme. Og det er således ikke computere, der står og fylder på skrivebordet, eller som du kommer til at banke knæet ind i under bordet.

Vi har brugt hver pc som primær arbejdscomputer i mindst en uge, og det var faktisk sjældent, at vi følte os særlig begrænsede i forhold til vores sædvanlige bærbare og stationære computere. Hvis du ikke spiller eller redigerer video i 4K-opløsning, vil en minicomputer sandsynligvis kunne dække dine behov uden problemer.

Minicomputernes størrelse gør dem også egnede til at blive brugt lidt alternativt. De er fx nemme at få plads til i et tv-møbel eller bag fjernsynet, og så kan du bruge dem som et mediecenter, der kan vise videoer og billeder på den store skærm i stuen. I den sammenhæng er det også en fordel, at alle fire computere i testen er ret støjsvage.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.