Tiden kan føles rigtig lang, når man venter på, at Windows åbner. Mange programmer insisterer på at stjæle tid i løbet af opstarten, og dermed går der ekstra lang tid, fra du tænder pc’en med strømknappen, og til den er klar til brug. Programmerne snupper nogle af de ressourcer, der burde fokuseres på at indlæse Windows.

Løsningen er at fjerne programmerne fra opstarten, så du er hurtigere i gang. Men en hurtig opstart er ikke nødvendigvis en perfekt opstart. For selv om du ser Skrivebordet hurtigt, skal du typisk vente endnu et minut eller to, før du har fået åbnet dine programmer og alting er klar til brug.

Forestil dig i stedet følgende lokkende scenarie: Det er morgen. Du er klar til at arbejde ved computeren. Du tænder ved strømknappen og logger ind i Windows med din adgangskode. Sætter du dig så til at vente mere eller mindre tålmodigt? Nej! Du går i køkkenet efter kaffe. Det må godt tage et par minutter.

Computeren er klar til dig

Når du vender tilbage, er computeren klar. Altså HELT klar. Alt er indlæst, og de programmer, du plejer at benytte, er åbne på Skrivebordet. Det samme er de vigtigste mapper i Stifinder. Selv dine favorithjemmesider i browseren ligger klar, så du kan læse morgenens friske nyheder.

Vi taler om den perfekte start på dagen for computeren og også for dig. For når du endelig sætter dig til rette med en kop varm kaffe, kan du straks kaste fingrene over tastaturet og skrive løs i Word, i dit mailprogram eller hvor du nu arbejder.

Du behøver ikke klikke rundt til højre og venstre for at åbne alle de relevante elementer. Windows har åbnet dem for dig. En god opstart består med andre ord af lige dele tempo og brugervenlighed. En engangsindsats fra din side er alt, der skal til for, at dine næste mange pc-morgener bliver så afslappede og effektive som muligt.

Den indsats forklarer vi i detaljer på de næste sider. Du skal bare bruge 10 minutter på at forvandle din computer til en morgenfrisk assistent.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.