Søgning efter filer i Windows fungerer sådan set godt og solidt, men virker alligevel lidt forvirrende. Du kan søge i Stifinder, men så får du typisk kun resultater fra den mappe, du befinder dig i. Eller du kan bruge Windows’ søgefelt på proceslinjen, men så viser søgeresultaterne også en masse andet som fx Windows’ værktøjer, indstillinger og sider på nettet.

Når du søger efter filer, er Windows’ spredte fægtning altså ikke nødvendigvis den mest effektive metode. I stedet har du god gavn af programmet Find My Files fra det tyske firma Abelssoft. Komputer for alle har derfor fået en aftale med firmaet, så du får betalingsprogrammet helt gratis.

Søg kun ét sted

Og hvad er det så, Find My Files udmærker sig ved? Fart og overskuelighed. Programmet indekserer på forhånd alle filerne på computeren samt på tilsluttede drev, så du lynhurtigt får præsenteret dine filer, når du søger.

Find My Files skiller sig ud fra Windows’ søgning ved den måde, søgeresultaterne præsenteres på: Normalt ved du fx godt, at det er en PDF-fil, du er på jagt efter, så det giver god mening af gøre som Find My Files og opdele søgeresultaterne efter netop filtype i stedet for at vise en lang liste. Du får også gode muligheder for at indsnævre søgningen. Du kan fx fra start beslutte, at du kun ønsker at søge efter fotofiler eller filer over en bestemt størrelse.

Find My Files ved du bogstaveligt, hvor du har. Programmet åbnes nemlig hurtigt og enkelt med tastaturgenvejen Ctrl + Alt + F.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.