Der er mange dele af Windows, som er mere eller mindre låst. Sådan er det også med baggrunden på Skrivebordet, hvor der kun er mulighed for at skifte mellem en række billeder.

Sådan har det dog ikke altid været. Med hedengangne Windows 98 blev det også muligt at anvende HTML-filer fra hjemmesider som baggrund på Skrivebordet. Dermed kunne man fx nyde animerede GIF-filer som skrivebordsbaggrund.

Siden forsvandt muligheden i de nyere udgaver af Windows – sikkert fordi den tids pc’er og den måde, Microsoft havde lavet funktionen på, gjorde det tungt og ressourcekrævende at have en bevægelig baggrund på Skrivebordet. Vi, der prøvede det dengang, husker, hvordan musen kunne hakke i det, mens baggrundsvideoen blev afspillet.

Det betyder, at du stadig – her i 2021 og med en moderne Windows 10 – ikke har mulighed for at få præcis den baggrund på dit Skrivebord, som du ønsker. Men nu kan du igen få kontrol over baggrundene på Skrivebordet:

Med programmet Lively Wallpaper kan du indsætte hele hjemmesider og videofiler fra fx YouTube eller din harddisk på Skrivebordet. Det giver en superflot effekt, og på en moderne computer kan du ikke mærke på maskinens kræfter, at der også vises en animation i baggrunden.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.