Mange af pc’ens mest brugte indstillinger ligger godt gemt i Windows 10’s omfangsrige indstillingsmenuer. Selv med genvejen Windows-tast + I, som fører direkte til indstillingerne, skal du typisk bruge yderligere tre til fem klik for at finde helt ind til det, du søger. De mange lag i Windows’ indstillinger indbyder ikke til at finde tingene hurtigt.

For det første kan det være svært at huske, hvor fx indstillingen til ændring af farvetema ligger begravet. Det er nok de færreste, der har den serie af klik graveret i hukommelsen. For det andet tager det simpelthen for mange klik at nå frem, selv når du kender ruten. Unødvendige klik har for længe været en uønsket del af dagligdagen med Windows.

Ny bolig til indstillingerne

Mange af indstillingerne benytter du i øvrigt slet ikke, og netop derfor kan det betale sig, hvis du sorterer i dem og bringer dine favoritter frem i lyset. Følg vores anbefaling: Læg dine genveje til indstillinger i startmenuen! Det får du mulighed for via et simpelt højreklik på en konkret indstilling.

I startmenuen kan du samle dine indstillinger i en bestemt sektion, så du kan finde en indstilling, næste gang du har brug for det.

Føj andre genveje til menuen

Som bekendt består startmenuen af mange andre elementer i forvejen. Et eksempel er genvejsfliserne, som fører dig til dine programmer. De genveje Microsoft har valgt på dine vegne, er dog sjældent de rigtige. Derfor bør du bruge et par minutter på at føje andre programgenveje til startmenuen – og fjerne dem, som du aldrig bruger alligevel.

Også mapper fra Stifinder er velkomne i startmenuen. På de næste sider kan du se, hvordan du tilføjer alle tre typer genveje til startmenuen og derpå indretter den i sektioner, så den bliver ekstra overskuelig og kun inddeholder netop dét, du har brug for. Fremover vil startknappen være din genvej til hele pc’en. Præcis som Microsoft havde det i tankerne, da de lancerede startmenuen sammen med Windows 10 i 2015.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.