Microsoft og Windows får ofte hug fra kritikerne. Der går næppe en dag, hvor internettet ikke beriges med en artikel om en ny brist i Windows eller en eller anden brøler, som Microsoft har bragt til vores computere via en fejlagtig opdatering. Kritikerne er harme og kræver handling. Hvad der skrives langt færre linjer om, er de løsninger, som Microsoft faktisk typisk hurtigt bringer på banen:

Hver gang en sikkerhedsbrist opdages, leverer Microsoft en udbedring – også kaldet en patch – som installeres på din pc. Fejlrettelsessystemet i Windows Update er avanceret og effektivt, men det er faktisk kun halvdelen af Microsofts arbejde med at fikse de fejl, der uvægerligt opstår på en Windows-maskine. En anden stor del af indsatsen består i Windows’ indbyggede fejlfindingsværktøj, som du kan læse mere om i denne artikel.

Windows reparerer det hele

Fejlfinding er et supereffektivt værktøj til at rette fejl, fordi det selv stiller diagnosen! Din eneste opgave består i at angive, hvilken del af Windows der er i uorden. Hvis du fx oplever, at dine Bluetooth-enheder ikke længere kan få ordentlig forbindelse til pc’en, skal du finde frem til den del af Windows’ fejlretning, der omhandler Bluetooth.

Samme logik gælder, hvis det er printeren, Windows Update, mikrofonen eller noget helt femte, der volder dig og din pc problemer, og som du har brug for hjælp til. Når du først har valgt et fejlretningsværktøj i Windows, kører systemet en lille guide, som ofte vil munde ud i, at Windows finder ud af, hvad der er galt, og løser problemet. Det kan fx ske ved at installere en manglende driver til printeren, rette dit valg af mikrofon eller noget andet, som du aldrig selv vil have en jordisk chance for at finde frem til, men som Windows kan undersøge for dig.

Med andre ord: De små værktøjer, som fejlfinding tilbyder dig i Windows indstillinger, kan både diagnosticere og helbrede din computer. Så kan du vist ikke bede om mere af en superløsning fra Microsoft.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.