Sluk computeren med jævne mellemrum. Husk at opdatere dine programmer. Nulstil Windows og slip for fejl. Det skorter bestemt ikke på gode computerråd til at løse fejl i Windows og få computeren til at præstere bedst muligt. Men hvilke råd bør du egentlig lytte til, når din pc hakker sig gennem tilværelsen og Windows brokker sig?

Et godt bud er at søge hjælp hos dem, der står bag styresystemet. Microsoft har nemlig selv 11 anbefalinger til, hvordan du får din computer til at køre Windows 10 på bedst mulig vis. Forslagene er opstillet i rækkefølge, så du starter med at prøve første tip for at se, om det løser problemerne.

Løser masser af småproblemer

Er effekten ikke en mærkbar forbedring, går du videre til næste tip og ser, om denne anbefaling kan hjælpe. I første omgang skal du fx tjekke for opdateringer til styresystemet, da det kan løse masser af småproblemer, der gør din computer langsom. Derefter følger ni anbefalinger, som i varierende grad kræver en koncentreret indsats foran skærmen – og virker ingen af disse, er den absolut sidste løsning at nulstille styresystemet og starte på en frisk.

Helt så drastiske skridt ender de færreste dog med at tage i kampen mod pc-problemerne. Du kan nemlig med stor sandsynlighed få bugt med langt de fleste knaster ved at gennemgå og følge de første af Microsofts anbefalinger, som vi viser på næste side. De kræver hverken flere dage eller særlig teknisk indsigt at gennemføre. Du kan altså med andre ord hurtigt få Windows til at køre lige så godt som første gang, du åbnede styresystemet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.