Det sker ofte, at man har behov for at arbejde i to programmer samtidigt – fx med en hjemmeside åben i browseren og et tekstbehandlingsprogram, hvortil man kan kopiere tekst fra hjemmesiden. Ofte er det også praktisk at have et Stifinder-vindue åbent, mens de programmer, der kan åbne mappernes filer, også åbnes på skift.

Når det er tilfældet, behøver du ikke skifte frem og tilbage mellem programmerne via deres ikoner på proceslinjen. En praktisk funktion i Windows, der på engelsk kaldes ”Snap layouts”, sørger for at placere vinduerne, så de gør størst mulig nytte for dig. I praksis betyder funktionen, at du kan trække et programvindue til den ene side af skærmen og så udvides det automatisk, så det fylder præcis halvdelen af skærmen.

Samtidig vises de andre programmer, du har åbne på pc’en, som minier i den modstående side af skærmen, og når du klikker på et af dem, udvides det straks til at fylde den anden halvdel af skærmen. Herefter er du klar til at arbejde sideløbende i to programmer eller lignende.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.