Hvis du betaler for en internetforbindelse på fx 100 Mbit ned og 50 Mbit op, er det jo nærliggende at tro, at du på din pc også kan sende og modtage data med de hastigheder. Sådan er det bare sjældent. Udover at der bruges en lille del af forbindelsen på såkaldt ”overhead” – altså data om de data, du sender frem og tilbage – så bruger Windows også konstant forbindelsen i baggrunden.

Derudover kan flere indstillinger i Windows være sat uhensigtsmæssigt, så hastigheden på nettet daler endnu mere. Windows er et komplekst system, som består af en lang række indbyggede apps, programmer og tjenester udover alle de programmer, du selv har installeret på pc’en.

En del af disse programmer og tjenester ligger i baggrunden og bruger af din internetforbindelse – også selv om det måske er programmer, som du aldrig benytter og ikke har nogen glæde af. Derfor anbefaler vi, at du går Windows’ indstillinger igennem, så du lukker for overflødige programmers adgang til nettet og også sætter en stopper for, at Windows’ indbyggede opdateringstjeneste sender opdateringer fra din pc til andre Windows- brugere på internettet.

Vi har identificeret syv tips til indstillinger i Windows, du kan ændre for at gøre forbindelsen hurtigere. Du bestemmer helt selv, om du vil gennemføre alle ændringer eller bare plukke i tippene på de følgende sider. Og du behøver ikke først installere et program fra Fordelszonen – det hele kan klares direkte i Windows.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.