En stor og nærmest uoverstigelig gul mur; sådan kan det nogle gange godt føles, når man åbner Stifinder i Windows og bliver mødt af endeløse rækker af de små gule mapper, som bliver brugt til at organisere alt dit digitale habengut på computeren.

Og selv om der er noget både smukt og stringent over den orden, der hersker blandt de sirlige rækker af gule mapper i Windows, så er det ikke altid særlig hensigtsmæssigt, hvis du hurtigt skal finde en specifik mappe. Særligt hvis du har mange mapper, – og dine ikoner og dermed også navnene på mapperne er små – kan det tage lang tid og kræve mange anstrengelser at finde lige præcis den mappe, der indeholder de filer, billeder, musik eller programmer, du leder efter.

Men det problem kan heldigvis løses relativt nemt: Med et nyt program i Fordelszonen kan du gøre noget ved den gule mur, så den bliver langt mere overskuelig og til at have med at gøre.

Skab nemt overblik

Programmet CustomFolder gør det nemlig muligt at tilpasse dine mapper på forskellige måder, så de kommer til at skille sig ud og dermed bliver lettere at finde. Fx er det muligt at ændre farverne på dine mapper, hvilket særligt er praktisk, hvis der er en eller flere mapper, som du bruger ofte.

Det kan eksempelvis være, at du flere gange om dagen har fat i Billeder-mappen eller måske mappen med alle dine dokumenter. Ved at give dem en kraftig farve som fx rød eller grøn kan du hurtigt spotte dem i Stifinder og skal ikke bruge tid på at lede efter dem blandt alle de andre mapper.

Giv mapperne nye funktioner

Men det er også muligt at ændre andre ting ved mappernes udseende med CustomFolder. Eksempelvis kan du give dine mapper et lille ikon, eller notifikation, som du fx kender fra dine apps på telefonen, når du har en ny e-mail. Det er et ganske praktisk værktøj, som du fx kan bruge til at angive, om arbejdet i en specifik mappe er færdiggjort eller ej.

Er arbejdet tilendebragt, kan du give det et grønt ikon. Og er der arbejde i mappen, der stadig mangler at blive færdiggjort, kan du give det et rødt. Ikonerne vælger du imidlertid selv, og vil du hellere have en stjerne på din mappe for at markere, at den er særlig vigtig, er det også en mulighed.

Endelig er det også muligt at vælge mapper med et andet udseende, så mappen fx nærmere ligner et pladecover – og da det samtidig er muligt at tilføje dine egne baggrunde til mapperne, kan du faktisk få dem til at se ud, lige præcis som du ønsker. Og skulle du på et tidspunkt fortryde, er det nemt at gå tilbage til den gode gamle gule Windows-mappe, du kender – det sker ganske enkelt med et tryk på en knap.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.