Vi plejer her i bladet normalt at anbefale en række gode værktøjer og indstillinger, når pc’en er plaget af fejl. Men selv med de bedste redskaber er nogle fejl simpelthen så insisterende, at der skal mere til. Det kan fx være, at Windows 10 nægter at gennemføre opdateringer, så du er låst fast med en gammel udgave af styresystemet. Andre gange kan Windows være endt i en uendelig start-løkke, hvor hver opstart afbrydes og starter igen.

Er din pc også ramt af fejl og gener, er der kun én sidste udvej: Du skal bringe Windows tilbage til den første dag, du tog styresystemet i brug. Det kan du gøre på to måder: Den hurtigste er at nulstille pc’en – en funktion, du måske også kender fra din telefon. Det betyder, at alle programmer og indstillinger i Windows slettes, så du kommer tilbage til den helt rene Windows

En nulstilling er dog ikke en garanti for, at du får ryddet alle fejl på pc’en, da Windows-systemfilerne stadig er de oprindelige. Vil du én gang for alle have bugt med en fejlfyldt Windows, er den sikreste vej derfor at geninstallere systemet helt forfra. En geninstallation lyder mere besværlig, end den egentlig er. I dag kan du nemlig hente den nyeste udgave af Windows 10 på nettet og nemt gemme den på en USB-nøgle. Når du herefter tænder pc’en med USB-nøglen tilsluttet, starter installationsprogrammet, der er nemt og forståeligt. Det eneste besvær er, at du på forhånd skal have kopieret dine personlige filer fra pc’en i sikkerhed.

Du behøver dog ikke opleve fejl på pc’en for at få glæde af en nulstilling eller geninstallation. Med tiden bliver installationen af Windows til en rodet affære, og har du fx opdateret fra Windows 7 eller 8 til 10, kan du ligefrem spare adskillige gigabytes på disken.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.