Kun få funktioner i Windows har været en del af styresystemet så længe, som det er tilfældet med udklipsholderen og muligheden for at kopiere fx tekst ét sted og sætte det ind et andet sted. Den nuværende version af udklipsholderen har været stort set uforandret siden Windows 95, hvor det også blev muligt at kopiere og indsætte filer i Stifinder med samme genvejstaster, som når man kopierer tekst og andre elementer fra dokumenter.

I tidligere udgaver af Windows foregik filkopiering med tasterne F7 og F8 i det, der kaldtes Filhåndtering. Kopifunktionen i Windows er så grundlæggende og uundværlig, at når tastaturgenvejene Ctrl + C og Ctrl + V først sidder i fingrene, opstår der konstant situationer på pc’en, hvor man har behov for at bruge dem. Først med Windows 10 og 11 er der sket en videreudvikling af den gode gamle udklipsholder, så der i dag er tilføjet endnu en tastaturgenvej: Med Windows- tast + V åbnes den udvidede udklipsholder, hvor det er muligt at se alle de mange elementer, man har kopieret siden sidste genstart af pc’en.

Med den nye funktion kan du frit vælge det element, som du ønsker at sætte ind et nyt sted.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.