Windows-tasten, der er placeret nederst til venstre mellem Ctrl-tasten og Alt-tasten på de fleste tastaturer, har ikke altid været en del af computerens tastatur. Knappen så faktisk først dagens lys i 1994, da Microsoft introducerede verden for det ergonomiske tastatur kaldet Microsoft Natural Keyboard.

Siden da har Windows-tasten dog været fast inventar på stort set alle pc-tastaturer, hvor dens primære funktion er at åbne startmenuen i Windows. Men i virkeligheden kan Windows- tasten meget, meget mere, hvis du blot kombinerer den med andre af tastaturets taster. I sådan et samarbejde kan tasten for eksempel bruges til at åbne Stifinder eller indstillingerne i Windows.

Den kan også åbne og lukke programvinduer, den kan bruges til at åbne meddelelsesområdet, og du kan lynhurtigt åbne for en oversigt over smileyer og specialtegn. Når du først har opdaget, hvordan du gør, kan Windows- tasten bruges som genvej til næsten alt i Windows og gøre livet i styresystemet meget, meget lettere.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.