Der er en verden til forskel på at skrive på pc’ens store tastatur og så pludselig at sidde med en mobil, hvor tasterne på skærmen er bittesmå. For mange af os er det lidt af en udfordring at ramme rigtigt på mobiltelefonens tastatur – især hvis man har hænder, der er bare lidt større end gennemsnittet. Der er dog heldigvis masser af hjælp at hente ved at downloade et andet tastatur end det, der er indbygget i din telefon.

På både iPhone og Android kan du nemlig selv installere nye tastaturer, og der findes et væld af forskellige varianter at vælge imellem. Den ubestridte favorit på Komputer for alles redaktion er dog uden tvivl tastaturet Gboard fra Google. På nogle telefoner er det allerede standard- tastaturet, men på fx iPhone og Samsung-telefoner skal du selv hente tastaturet for at kunne bruge det.

Derfor er Gboard bedst

Men hvad er det så, der gør Googles tastatur specielt godt? Jo, for det første bruger Gboard avancerede algoritmer til tekstforudsigelse og autokorrektion. Sagt på en anden måde, så gør det, at du laver langt færre stave- og tastefejl, når du skriver sms’er, mails og lignende på telefonen. Gboard tilbyder også nem adgang til emojis, GIF-animationer og andre multimedieelementer, hvilket gør kommunikationen mere livlig og sjov.

Det er også muligt at ændre størrelse på tastaturet og flytte det ud i siden, så det er nemmere at skrive med én hånd, hvis din telefon har en stor skærm. I oversigten på næste side har vi samlet nogle af de bedste funktioner i Gboard, som du altså får adgang til, når du installerer tastaturet på din mobiltelefon. Udover alt dette opdaterer Google regelmæssigt Gboard med nye funktioner og forbedringer, som gør tastaturet endnu bedre.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.