Når vi sidder ved computeren, er fingrene konstant plantet på enten musen eller tastaturet. Af den årsag er det helt afgørende, at udstyret er i top. Tastaturet skal fx være slidstærkt og behageligt, så du skriver mere effektivt. Og så gør det heller ikke noget, at det har en eller flere ekstrafunktioner som et multimediecenter eller smarte genvejstaster, der gør arbejdet lidt lettere.

I denne omgang har vi testet seks nye tastaturer, og ikke ét af dem dumpede testen. Gennemgående er alle tastaturerne gode, men selvfølgelig er der nogle, der skiller sig særligt ud. Her afspejler prisen typisk kvaliteten, men til gengæld får du fremragende tastaturer for pengene, hvor både taster og funktionalitet er af højeste kaliber. Der er ikke sket meget med tastaturerne, siden de så dagens lys. Jo, der er løbende tilføjet ekstrafunktioner og farverrige indbyggede lys, og tastaturer fås i forskellige størrelser.

Men ellers fungerer de stadig på helt samme måde, som de altid har gjort. Testvinderen ligner dog alligevel ikke helt noget, vi har set før. Den mest synlige forskel på vindertastaturet og konkurrenterne i testen er det numeriske tastatur, der ikke er bygget sammen med resten af tastaturet. Du kan i stedet selv vælge, hvilken side det skal være på. I bunden af det numeriske tastatur sidder der en skyder, så du kan klikke et USB-C-stik ud i en af siderne. Derefter skal de to tastaturdele bare skubbes sammen.

Det er naturligvis ikke kun derfor, det aparte tastatur vandt testen. Selve tasterne er også glimrende, og der findes et væld af smarte ekstrafunktioner og lækre detaljer. Det gør alt sammen tastaturet til et af de bedste, vi har testet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.